Китай використовує РФ / фото kremlin.ru

Військовий експерт, учасник миротворчих місій, полковник запасу ЗСУ Сергій Грабський вважає, що Китай грає на знесилення Росії.

"Не треба перебільшувати роль Китаю у війні. Достатньо подивитися на товарообіг, який існує між Китаєм, США та Європою, тобто між цивілізованим світом і товарообіг між Китаєм та РФ. Він не набагато відрізняється від товарообігу між Китаєм і Тайванем. Виходячи з цього, Китаю невигідно, щоб Росія перемогла у війні, щоб Росія посилилася", - пояснив він в ефірі телеканалу "Еспресо".

На його думку, Пекін фактично вже є учасником війни.Так, "95% дронів, якими воюють обидві армії, вироблені у Китаї.

Відео дня

"Форма, бронежилети, каски й інше спорядження надходить з Китаю для потреб обох армій. Китай чітко усвідомлює, що передача летальної зброї РФ призведе до колапсу китайської економіки, тому що вона не є настільки стабільною, щоб протистояти викликам та загрозам. Китай грає свою гру на знесилення Росії", - додав Грабський.

Війна в Україні - позиція Китаю

Наприкінці літа в МЗС України заявили, що Китай поки зберігає нейтралітет у цій війні. В одному з останніх інтерв'ю Володимир Зеленський сказав, що якби Китай вступив у союз з Росією, то почалася б світова війна.

Як стало відомо 23 лютого, НАТО бачить ознаки того, що Китай розглядає можливість поставок зброї в Росію.

Вас також можуть зацікавити новини: