РФ може спробувати порушити систему водозабезпечення України - експерт / ua.depositphotos.com

Наступними цілями російських військ можуть стати українські об'єкти водопостачання.

Таку думку в ефірі інформаційного телемарафону висловив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. За його словами, влітку, коли буде спекотно, росіяни можуть завдавати ударів по об'єктам водопостачання та гідроенергетики. "Вони можуть також робити удари по якимсь логістичним об'єктам, як варіант, залізничні вузли. Але це неефективно. І 2022 рік показав, що удари по залізниці неефективні. Тому, скоріш за все, вони будуть орієнтуватись на те, щоб наносити удари і порушувати систему водозабезпечення", – зазначив експерт.

Також Коваленко додав, що росіяни зараз накопичують запаси боєкомплекту, і ракет з кожним днем у них стає більше. У зв’язку з цим він не виключає, що ворог може спробувати завдати масованого ракетного удару, але значно більшого, ніж середньостатистичний, починаючи з 10 жовтня. Він підкреслив, що з 10 жовтня у середньому для прориву української системи ППО росіяни використовували до 70 ракет.

Відео дня

Росія б'є по критичній інфраструктурі України

Як повідомляв УНІАН, з 10 жовтня 2022 року російські окупанти періодично завдавали масованих ракетних ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури України. Також ворог використовував для цього іранські дрони-камікадзе.

1 березня керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила, що окупанти вишукують нову тактику ракетних ударів по Україні.

В Уряді повідомляли, що через ракетні і дронові атаки РФ, а також через окупацію Запорізької атомної електростанції, Україна втратила 44% атомної генерації і три чверті потужностей ТЕС.

Вас також можуть зацікавити новини: