Генерал Маломуж назвав три чинники, які потрібні ЗСУ для перемоги / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Колишній керівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж назвав три важливі чинники, так звані "срібні кулі" для ЗСУ, які необхідні нашим військовим для перемоги над окупантами.

За його словами, наразі армія України вже на 95% укомплектована зброєю з боку партнерів, яка необхідна для успішного контрнаступу на фронті. Втім, ЗСУ все ще потребують далекобійних ракет (зі здатністю ураження на 300 км, наприклад ATACMS), більше бронетехніки та боєприпасів обсягом близько мільйона штук, розповів Маломуж в інтерв'ю для Obozrevatel

"Нам потрібні ракети, які будуть бити на 300 км, знищувати всі вогневі цілі, аеродроми, склади боєприпасів, резерви, що рухаються, на далеких підходах до фронту. Це дуже важливо", - підкреслив він.

Відео дня

Другим чинником - бронетехнікою - Україна майже повністю забезпечена, залишилося отримати окремі одиниці, вказав Маломуж. Щодо питання постачання боєприпасів: Україна потребує для ведення активних наступальних операцій обсягів близько мільйона штук. Однак певного консенсусу щодо цього питання Європа вже досягла.

Окремим чинником, важливим для ЗСУ, генерал назвав винищувачі F-16. Постачання цього виду авіації суттєво посилить оборону та можливості України в небі.

Однак, перш за все, запорукою перемоги є сукупність використання на полі бої вже згаданих "срібних куль", вказав колишній керівник Служби зовнішньої розвідки України. 

"Хоча якщо говорити загалом, то "срібна куля" - це сукупність новітнього озброєння, техніки, високоточних боєприпасів та дуже ефективних дій підготовлених системно Збройних сил України, дуже нестандартних та багатопланових", - зазначив він. 

ЗСУ почали "формувати поле бою" для контрнаступу

Нагадаємо, що ЗСУ вже почали готувати фронт до початку свого контрнаступу. Наразі триває "формування операцій", які зосередженні на ліквідації складів ворожої зброї, командних центрів РФ та знищення важливої техніки ворога.

Відповідний матеріал опублікував CNN, посилаючись на коментар одного з високопоставлених військових представників США. Аналогічні операції ЗСУ розгортали минулого року напередодні операції по деокупації Херсона, вказав він.

Вас також можуть зацікавити новини: