Генерал Романенко розповів, скільки ракетних ударів може завдати РФ по Україні / фото УНІАН

Російська Федерація працює над підвищенням своєї ефективності, застосовуючи різні типи озброєння під час атак. Крім того, у ворога є недоторкані запаси зброї, вважає генерал, екс-заступник начальника Генерального штабу ЗСУ Ігор Романенко. 

"Можливо для розробок чогось нового у ворога не вистачає сил. Однак з останніх розробок у РФ є корабельні ракети "Циркон", але по модернізаціях їх можна застосовувати не тільки на кораблях, а й у комплексі, тобто вони є універсальними. Наприклад, це як "Іскандер" на пускових оперативно-тактичних ракетних комплексах, а модернізовані "Іскандери" застосовують з літаків МіГ-31К, щоб швидкість "Іскандеру", який у такому випадку має назву "Кинджал", була гіперзвуковою. Тобто з літака ця ракета долає критерій швидкості у 5 Махів і стає важкою ціллю для ПРО", – пояснив він в ефірі телеканалу "Еспресо".

Романенко наголосив, що разом із союзниками Україні потрібно працювати над виробництвом ЗРК із можливостями протидіяти в тому числі й ракетам "Циркон". 

Відео дня

"По останніх двох повітряних ударах 29 грудня і 2 січня ми бачимо, що у РФ, на жаль, є в арсеналі ще досить широкий спектр озброєння, який вона може застосовувати. А з урахуванням кількості цього озброєння, то подібних ударів може завдатися ще декілька. Оскільки йдуть витрати цих ракет, то далі вірогідність таких ударів зменшується. Тобто ще 3-4 удари вони спроможні завдати ракетами, хоча у них є недоторкані запаси з урахуванням того, що РФ позиціонує війну не стільки з Україною, скільки з НАТО", – зауважив генерал.

При цьому Романенко додав, що ухвалення рішень щодо комплексного підходу у формування подібних ударів – що і в яких кількостях буде застосовано – виходить з амбіцій Путіна на поточний час. Після цього профільні російські структури готують масовані атаки. 

Атаки РФ по Україні: останні новини

Ввечері у четвер, 4 січня 2024 року Сили оборони півдня повідомили про те, що російські окупанти вивели у Чорне море фрегат "Адмірал Макаров", споряджений ракетами "Калібр". Ворог має напоготові вісім ракет.

Тим часом у Білому домі розповіли, що під час ударів по Україні у період новорічних свят росіяни били балістичними ракетами, які РФ отримала від КНДР. Це свідчить про зростаючу підтримку Кім Чен Ином військових зусиль Москви.

Вас також можуть зацікавити новини: