Ігор Романенко прокоментував майбутній контрнаступ ЗСУ / фото УНІАН

Екс-заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Ігор Романенко прокоментував слова президента Чехії Петра Павела про те, що Україна має шанс на успішний контрнаступ лише поточного року.

"Він близький до об'єктивних оцінок. У ситуації, коли йде підготовка до контрнаступу, не прийнято обговорювати це питання, але це й так зрозуміло. Президент Павел зробив цю заяву на хвилі критичних гострих заяв щодо України. У такий спосіб він напрацьовує собі міжнародний імідж, зокрема, говорить про готовність приїхати до нашої країни", - сказав він у інтерв'ю OBOZREVATEL

Генерал зазначив, що справді є об'єктивні причини для таких прогнозів.

Відео дня

"Є загальна втома від цієї війни – у всіх. Але ми розуміємо, що наскільки б ми не втомилися, це питання нашого існування як народу, як держави. В інших державах погляди на цю війну можуть змінюватись під впливом свого електорату. Робота з підтримки рівня підготовки – це дуже тяжка робота нашої військової дипломатії та нашого політичного керівництва", - пояснив Романенко.

Він впевнений, що підготовка, а потім сам контрнаступ все одно буде.

"Це завдання на цілу війну. Справді, так масштабно, як цього року, пізніше підготуватись вже, можливо, не вдасться. Тому треба готуватися з меншими можливостями, розраховувати на свій військово-промисловий комплекс тощо", - додав генерал.

Заяви Петра Павела про контрнаступ - деталі

Президент Чехії Петр Павел вважає, що в України цього року буде тільки одна спроба контрнаступу, а для нових великих операцій у Заходу може не вистачити ресурсів.

Він очікує, що контрнаступ ЗСУ має відбутися протягом декількох місяців: "Вікно можливостей відкрито в цьому році. Після наступної зими підтримувати нинішній рівень допомоги буде вкрай складно".

Вас також можуть зацікавити новини: