Ягун вірить у швидке звільнення Херсона від окупантів / censor.net

Українські захисники поступово просуваються вперед на херсонському напрямку, намагаючись утримати звільнені населені пункти. Окупанти в Херсонській області мають хиткі позиції, оскільки притиснуті до правого берега Дніпра.

Про це заявив генерал-майор запасу СБУ, директор Агентства з реформування сектору безпеки Віктор Ягунов, передає "Апостроф".

"Наші намагаються утримати ті позиції, які у нас є. Потроху просуваються на деяких ділянках і намагаються утримати ті позиції, які вже були звільнені. Я сподіваюся, що ця підготовка до можливих широкомасштабних дій на півдні призведе до звільнення Херсона. Річ у тому, що сама позиція окупанта на херсонській землі саме на правому березі Дніпра дуже хитка. Вони це розуміють і всіма силами намагаються утримати ситуацію", - пояснив Ягун.

Відео дня

Експерт пояснює, що росіяни не планували зупинятися на Херсоні. Тепер же їх невпевнена позиція грає на руку українській армії.

"У них була така ідея, що вони пройдуть Миколаїв і вийдуть в Одесу. А зупинившись на Херсоні, фактично притиснуті до правого берега Дніпра, вони в дуже незручному становищі. І саме це наші війська активно використовують. Я сподіваюся, що це призведе до повного звільнення якщо не всієї Херсонщини, то принаймні убезпечить Криворізький напрямок і звільнить обласний центр від окупанта", - підкреслив генерал.

Раніше нардеп-"кіборг" Роман Костенко пояснивши, що відбувається в Херсонській області. За його словами, дії Збройних сил України під Херсоном не можна назвати контрнаступом. Українські бійці все ще не отримали необхідну кількість озброєння.

При цьому в Силах оборони півдня України закликали не коментувати контрнаступ на Херсонщині попереду військового командування.