Фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Компанія  Атомсервіс, яка за результатами торгів Prozorro стала найбільшим постачальником продуктів харчування для армії, підтримує ініціативу Громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони щодо контролю за якістю продуктів для військовослужбовців. Постачальник впевнений, що постійний моніторинг поставок разом з громадськістю і військовими дозволить виявити та замінити недоброчесних виробників, таким чином забезпечивши захисників виключно свіжими та якісними продуктами. Про це йдеться у заяві компанії на її сторінці у Facebook.

"За результатами відкритих торгів Prozorro ТОВ Атомсервіс уклало 7 контрактів з Міністерством оборони України на постачання продуктів харчування ЗСУ. Компанія забезпечує харчуванням більше 250 тисяч військовослужбовців. ТОВ Атомсервіс успішно виконує контрактні зобов’язання, поставивши військовим частинам за період з початку вступу контрактів у дію на суму 1,075 млрд грн, отримавши оплату від Міністерства  оборони в об’ємі 19,8 млн грн", - зазначається у повідомленні.

У компанії наголошують, що у зв’язку із величезними обсягами постачань продуктів введення постійного контролю за їхньою якістю Громадською антикорупційною радою при МОУ спільно з Управлінням контролю за якістю міністерства є необхідним заходом, в реалізації якого постачальник готовий сприяти.

Відео дня

"Варто підкреслити, що згідно із контрактними зобов’язаннями, ми, як постачальник, проводимо ретельний контроль якості зразків продуктів від виробників. Втім, в деяких випадках окремі партії можуть відрізнятись від зразків, тому ми вітаємо додатковий контроль. Ініціатива члена Громадської антикорупційної ради МОУ Геннадія Кривошеї щодо постійного контролю за постачанням продуктів харчування до військовослужбовців спільно з Управлінням контролю за якістю дозволить виявляти зловживання окремих виробників і виключати із наших логістичних ланцюгів", - йдеться в повідомленні.

В компанії також зазначили, що дотримуються жорсткої внутрішньої антикорупційної політики і відкриті для співпраці із Громадською антикорупційною радою та правоохоронними органами.

"Компанія сповідує  нульову толерантність до корупції – у разі виявлення недоброчесних дій наших співробітників окремо чи у змові з контрагентами, вони будуть переслідуватися правоохоронними органами в рамках чинного законодавства. Ми зацікавлені у тому, що не допустити спроб нажитися на українських захисниках, і тому вітаємо ініціативу Громадської антикорупційної ради, яка допоможе виявляти подібні випадки", - підкреслив постачальник.

Нагадаємо, 16 серпня член Громадської антикорупційної ради МОУ Геннадій Кривошея повідомив, що міністр оборони Олексій Резніков підтримав ініціативу постійного контролю за постачанням продуктів харчування до військовослужбовців.

"Наразі Громадська антикорупційна рада при МОУ спільно з Управлінням контролю за якістю постійно відслідковує і контролює питання постачання, щоб знизити зловживання у цій сфері. Вже планується цілий ряд спільних перевірок, зокрема, з урахуванням тих скарг, які надходять від військових до антикорупційної ради", - написав Генадій Кривошея у своєму блозі на Цензор.Нет.

Нагадаємо, на початку червня відбулися торги на постачання харчування для армії через систему ProZorro, на яких, за оцінками членів Громадської антикорупційної ради, було зекономлено до 5 млрд грн. Найбільшу кількість лотів на торгах, запропонувавши найнижчі ціни, виграло ТОВ Атомсервіс. Як зазначав директор і власник компанії Олександр Савченко, Атомсервіс працює на ринку понад сім років, беручи активну участь у тендерах і забезпечуючи продуктами харчування та готовими стравами бюджетні структури, зокрема школи та військові частини.