Віталій Кім: "росіянам треба створити картинку": / скріншот

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації (ОВА) Віталій Кім розповів про іранські дрони-камікадзе, якими російські війська атакують південні області України.

Про те, як багато проблем створюють зазначені БПЛА і чи вчаться ЗСУ їх збивати, він розповів в інтерв'ю УНІАН.

"Іранські дрони – це додатковий інструмент для тероризму у росіян. Вони дешеві, не летять далеко, тому це проблема. Ми вчимося, і вони вчаться. Ми створюємо додаткові кошти, щоб їх збивати, а вони вчаться робити так, щоб їх менше було чутно. Наприклад, вони вимикають двигуни і включають їх тільки перед ударом", – зазначив він.

За словами Кіма, найчастіше росіяни атакують цими дронами південь, тому що вони облітають відомі ППО, прокладають маршрути на низькій висоті по руслу річки або іншим ландшафтним об'єктам, щоб їх не фіксували радарами.

"Як говорив секретар РНБО, зараз йде демонстрація слабкості. Це популістський крок для російської аудиторії, який показує, що російська армія нібито щось може. На полі бою вона не може цього показати, відступає скрізь. Наші солдати пробиваються і домагаються успіху. Але росіянам треба створити картинку, руйнуючи цивільну інфраструктуру і мирні міста. Це і є, я думаю, ціль", – заявив Кім.

Іранські дрони-камікадзе

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія замовила у Ірану 2 тисячі 400 дронів Shahed.

За останню добу українські зенітники в Миколаївській області збили 9 іранських дронів Shahed-136.

За словами Головнокомандувача ЗСУ Залужного, Польща надала Україні комплекси, з яких українці збивають іранські дрони.