Експерт підрахував, як довго РФ зможе атакувати іранськими дронами Shahed / скріншот

Росія вже використала 660 іранських дронів-камікадзе Shahed з 1 750 штук, які значаться у контракті.

Про це повідомив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, нагадавши, що від другої партії у РФ могло залишитися до 50 безпілотників.

"Грубо кажучи, загальна кількість дронів першої і другої партії це 700 одиниць. Тобто, партія - це 350 дронів. Іран на місяць може виробляти в середньому півсотні дронів Shahed-136 і Shahed-131, або, сумарно, близько сотні. Таким чином, на формування партії у них йде до трьох місяців", - підрахував експерт.

Коваленко припустив, що Іран міг збільшити персонал на виробництві і тим самим підвищити показник випуску дронів, але навіть попри це, Іран зможе закрити контракт не раніше, ніж через півроку, впевнений оглядач:

"Тобто, влітку російські війська продовжуватимуть тероризувати Україну дронами-камікадзе з останньої партії".

Що ж стосується, чи укладе Росія новий контракт з Іраном, Коваленко акцентував увагу на необхідності застосовувати наявні засоби впливу для того, щоб цього не допустити.

Скільки у Росії залишилося дронів Shahed - що повідомлялося

Раніше Коваленко повідомляв, що у Росії залишилося близько 50 дронів-камікадзе Shahed-131/136 з отриманої від Ірану другої партії.

На його думку, інтенсивність застосування військами РФ зазначених БПЛА в останні дні могла бути викликана не тільки планами зіпсувати українцям новорічні святкування, а й сприятливими погодними умовами для ударів.