Іран передасть Росії ракети Fateh-110 і Zolfaghar / скріншот

Військовий експерт Олександр Коваленко пояснив, про що свідчить ймовірне нове постачання Росії озброєння з Ірану. Цього разу іранці готуються відправити у РФ ракети Fateh-110 і Zolfaghar.

Свою думку з цього приводу оглядач висловив у Telegram.

"Російська пропаганда десятиліттями розповідала про те, які у них ракети, що "не мають аналогів" у світі, і як вони стрімко замінюють ТРК "Точка-У" на ОТРК "Іскандер". Ось тільки вже в кінці березня-початку квітня російські окупанти стали все більше застосовувати ТРК "Точка-У". У кінці весни-на початку літа росіяни стали абсолютно несподівано перенастроювати ЗРК С-300 з нанесення ударів по повітряних цілях, на нанесення ударів по поверхні, тим самим намагаючись замінити ними ракетні комплекси тактичного і оперативно-тактичного рівня", – зазначив Коваленко.

Відео дня

"І ось зараз російські інформаційні майданчики натішитися не можуть черговій іранській подачці у вигляді Fateh-110 і Zolfaghar. Цікаво, самі росіяни розуміють, наскільки мізерно вони виглядають? Не так давно лякали весь світ своїми ОТРК "Іскандер", вони дуже швидко перейшли на радянські ТРК "Точка-У", а потім намагалися компенсувати брак цього озброєння ракетами ЗРК С-300, А тепер випрошують кустарні вироби у Ірану. Демілітаризація Росії йде за планом", – додав експерт.

Іран передасть Росії балістичні ракети Fateh-110 і Zolfaghar

Днями The Washington Post повідомив, що Іран планує передати РФ балістичні ракети класу "земля-земля" для війни проти України.

Нібито перша партія ракет Fateh-110 і Zolfaghar вже готується на заводах. Ці балістичні ракети малої дальності можуть вражати цілі на відстані до 300 і 700 км відповідно.