Росія використовує Керченський міст для постачання армії / фото REUTERS

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, коментуючи нещодавню публікацію про нібито неактуальність Керченського мосту, заявив, що цим шляхопроводом постійно прибувають військові вантажі для російської армії. Експерт піддав критиці рекомендації Molfar про те, що ЗСУ не слід докладати зусиль для знищення мосту.

"Зі здивуванням дізнався, що згідно з висновками однієї OSINT-групи, Керченський міст втратив свою значущість, оскільки, вже майже як рік по ньому не проводиться доставка військової техніки і загалом, військової компоненти... Цивільні вантажі та пасажирські перевезення продовжують, а ось військові вантажі - ні", - написав Коваленко у своєму Telegram-каналі.

Експерт стверджує, що інформація про "неактуальність мосту" не відповідає дійсності. За його даними, перевезення техніки, боєприпасів та іншого матеріально-технічного оснащення окупаційних військ залізничною гілкою цього шляхопроводу як тривало, так і триває. Зокрема, до Керчі регулярно прибувають потяги з відповідним вантажем, і місцеві моніторингові канали, як-от "Кримський вітер", "АРК" та інші, постійно цей процес фіксують і повідомляють про нього.

Відео дня

Аналітик також звертає увагу, що перевезення цистерн із нафтопродуктами по мосту - це паливно-мастильні матеріали для російських об'єднаних військ.

"Пасажирські вагони - це перевезення особового складу. Що залізнична гілка, що автомобільна, продовжують активно використовуватися, а Крим відігравати роль транзитного, логістичного вузла, замінити який жодною дорогою через Маріуполь і Бердянськ - неможливо", - додає експерт.

Він підкреслює, що жодна нова логістична гілка не зможе забезпечити повністю, в режимі 24/7 - нон-стоп, південне угруповання супротивника, чисельністю майже 200 тисяч осіб.

"А тому, вкрай дисонуючі висновки, з урахуванням, буквально, притягнутого за вуха наративу, що "Керченський міст немає потреби атакувати"... Серйозно?", - написав Коваленко.

Знищення Кримського мосту

Нагадаємо, видання The Independent із посиланням на супутникові знімки Maxar і висновки аналітиків найбільшого приватного розвідувального агентства Molfar заявило, що після неодноразових атак України РФ перестала використовувати Кримський міст для постачання своїх військ. Зазначається, що Росія перейшла на використання сухопутних маршрутів через окуповану територію. У зв'язку з цим зазначалося, що міст "більше не може являти собою ефективну військову ціль для збройних сил України".

Авіаційний експерт Костянтин Криволап також висловив думку, що зараз Кримський міст не має критичної логістичної цінності, є більш пріоритетні цілі для ураження:

Вас також можуть зацікавити новини: