Маленькі, швидкі та маневрені, FPV-дрони можуть точно визначити слабке місце на ворожій цілі / скріншот

Через те, що західне фінансування поступово вичерпується, Україна дедалі більше покладає надії на дешеві безпілотники, які можуть точно визначити слабке місце на ворожій цілі. Про це йдеться у матеріалі The Times.

Зазначається, що маленькі, швидкі та маневрені, FPV-дрони оснащені камерами, які пілоти використовують для того, щоб спрямовувати їх точно у слабке місце на ворожій машині, завдаючи шкоди. Для таких пошкоджень інакше знадобилося б десять некерованих артилерійських снарядів.

"Зростання попиту було екстремальним. Я знаю операторів дронів, які вже знищили 600 одиниць бронетехніки, використовуючи по 25-30 безпілотників на день. Їхня кількість вражаюче величезна - жоден інший вид піхоти не може цього зробити", - розповів координатор проекту FPV-дронів Богдан Данилов.

Відео дня

За словами авторів матеріалу, в Україні вважають, що дрони-камікадзе є відповіддю на "нерішучість Заходу" у наданні військової допомоги та боєприпасів. При цьому, маючи дальність дії до 20 км, дрони можуть зупиняти ворожі атаки задовго до того, як вони досягнуть піхоти на передовій. Кожен з них коштує в рази дешевше за 155-мм снаряда. На даний момент майже всі вони купуються у Китаї.

"Ми закуповуємо їх оптом на китайських заводах, якнайбільше. До війни продавали по тисячі на місяць максимум, зараз продають по 20-30 тисяч на місяць", - каже Данилов.

Видання зазначає, що надалі Київ планує виготовляти всі компоненти для FPV-дронів всередині країни. Так, за словами президента Володимира Зеленського, уже цього року в Україні будут виготовлені мільйон дронів.

Дрони у війні в Україні - останні новини

Остання атака дронів по Україні була незвичною. Про це розповів речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат. Він звернув увагу на те, що у вранішній час ворог рідко запускав "шахеди". Днями ж до 10.00 ранку чи навіть пізніше була повітряна тривога у західних областях.

Раніше УНІАН повідомляв, що в ніч на 5 січня російські окупанти атакували Україну ударними дронами типу Shahed. Згодом у Повітряних силах розповіли, скільки дронів збили захисники неба.

Вас також можуть зацікавити новини: