Данілов заявив про масову втечу колаборантів з окупованого Донбасу / фото УНІАН

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов повідомив, що колаборанти масово тікають до Росії з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

"Маємо інформацію про величезні черги сьогодні на виїзд з території Донецької та Луганської області у бік РФ. Ті колаборанти, які там були та допомагали (російським окупантам – УНІАН), стоять у чергах, щоб покинути ці території... Вони відчувають, що найближчим часом там може бути "гаряче" та можуть різні події відбуватися", – заявив Данілов в ефірі інформаційного телемарафону

За словами секретаря РНБО, це пов'язано із тим, що колаборанти слідкують за ситуацією на фронті та бачать значну кількість ліквідованих російських військових.

Відео дня

"Вони все це відчувають. І, повірте, найближчим часом будуть відчувати набагато більше", – наголосив Данілов.

Війна в Україні: що відбувається на окупованому Донбасі

Російські загарбники готуються до проведення чергової хвилі мобілізації на окупованих частинах Донецької та Луганської областей. За даними Центру нацспротиву, під прицілом ворога опинилися підлітки, школам вже наказано передавати списки юнаків 2006 року народження. 

Крім того, на тлі великих втрат у ворожих військах, у тимчасово окупованому Донецьку так звані "військкомати" почали шукати офіцерів запасу серед пенсіонерів

Водночас мобілізованих у так званих "Л/ДНР" росіяни примушують брати паспорти РФ. Так окупанти хочуть примусити людей підписати довгострокові контракти на проходження служби.

Вас також можуть зацікавити новини: