Росіяни примушують мобілізованих з “Л/ДНР” брати російське громадянство / фото ua.depositphotos.com

Окупанти змушують мобілізованих з тимчасово окупованих Донецької та Луганської областей відмовлятися від паспортів "Л/ДНР" на користь російського громадянства.

"Російська злочинна влада продовжує заходи з примусової паспортизації населення окупованих територій Донецької та Луганської областей. Так, військове керівництво збройних сил РФ в обов’язковому порядку вимагає від всіх мобілізованих з раніше окупованих територій підписувати довготривалі контракти на проходження військової служби в армії РФ", - сказано у вечірньому зведенні Генштабу. 

Зазначається, що для цього необхідно обов’язково мати серед решти документів копію паспорта громадянина РФ.

Відео дня

"Таким чином окупанти намагаються примусити відмовитись від так званого "паспорту Л/ДНР" на користь російського громадянства. В іншому випадку військовослужбовцям та членам їхніх родин погрожують у відмові всіх встановлених виплат та соціального захисту передбаченого для військовослужбовців ЗС РФ", - розповіли у Генштабі.

Мобілізація на окупованих територіях

Російські загарбники примушують мешканців окупованих територій брати участь у війні проти України, проводячи примусову "мобілізацію". Ворог не бере до уваги навіть вік "призовників". В січні окупанти ухвалили рішення кидати на війну випускників шкіл. На Донеччині ставлять  на військовий облік чоловіків від 1995 до 2005 року народження, на Луганщині – підлітків 2006 року народження.

В Криму тим часов шукають осіб, які ще не брали участі у бойових діях проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: