Подоляк назвав фактори, що визначають тривалість та майбутній фінал війни з РФ / president.gov.ua

Час війни України з Росією, її тривалість та фінал визначаються волею та ресурсами, зазначив радник Офісу президента Михайло Подоляк.

"Час війни, її тривалість, правильність фіналу чи наступне заморожування/перенесення конфлікту на майбутні покоління визначаються волею, що необхідна для обов’язкових жорстких рішень", - написав він у Телеграм.

За словами Подоляка, саме політична воля дає змогу об’єктивно оцінити природу російського режиму, його мотивацію та передбачати ризики, які цей режим продовжує нести.

Відео дня

"Вольові своєчасні рішення повинні підкріплюватися ресурсами - математично вивіреними і такими, що забезпечують точність оцінки поточного етапу війни", - підкреслив Подоляк.

Він додав, що ресурси - це, зокрема, спільні інвестиції у військові виробництва, що дають технологічну перевагу в окремих елементах наступальних, контрнаступальних та оборонних дій.

"У будь-якому разі сьогодні нікому не вдасться відсидітися осторонь", - підсумував він.

Мирні переговори з РФ

Нещодавно російський диктатор Володимир Путін зробив заяву про переговори з Україною. Під час виступу на саміті G20 російський президент заявив, що РФ нібито "ніколи не відмовлялася від мирних переговорів з Україною". Він назвав те, що відбувається в Україні, "трагедією" і закликав "шукати шляхи для її якнайшвидшого припинення".

Коментуючи цю заяву, Подоляк зазначив, що зміст заяви російського президента демонструє те, що він неадекватний. Він заявив, що єдине дієве рішення для припинення війни є негайно вивести окупаційні російські війська з території україни, а після цього - сісти за стіл переговорів, щоб обговорити виплати, компенсації та інші юридичні наслідки війни.

Вас також можуть зацікавити новини: