Олександр Алфьоров спрогнозував, якою буде перемога українців над росіянами / колаж зі скріншоту та фото 45 окрема артилерійська бригада ЗСУ

Війна в Україні проти РФ не закінчиться так, як раніше завершувалися війни, - російська сторона не підпише документ про капітуляцію.

Люди чекають, що міністр оборони РФ Сергій Шойгу, чи хтось інший, сяде і "підпише капітуляцію", але "цього не буде", такою думкою поділився історик, науковий співробітник Національної академії наук і боєць Збройних сил України Олександр Алфьоров в інтерв'ю "РБК-Україна".

За його прогнозом, українська "перемога буде іншою". "Будуть репарації, контрибуції, але цього факту, як закінчилася Друга світова війна (вона завершилася 2 вересня 1945 року, - Ред.) - не варто чекати", - спрогнозував вчений.

Відео дня

Історик сказав, що "у нас усіх є уявлення, що буде щось таке, як раніше". "Ось Організацію Об'єднаних Націй створили (після Другої світової, - Ред.), щоб вона не допустила Третю світову війну. Але ось вона - Третя світова в Україні. ООН очікувала, що буде якесь оголошення війни, але цього немає", - підкреслив воїн. Експерт вважає, що Організація зі своєю функцією не впоралася.

Продовжує повномасштабна війна в Україні - новини, які сьогодні варто прочитати

Президент Володимир Зеленський говорив, що ніхто не знає, коли війна проти РФ закінчиться. За його словами, українцям потрібно витримати 2024 рік. Прем'єр Великобританії Ріші Сунак у січні під час несподіваного візиту до Києва заявив, що протистояння з росіянами буде довгим, але Україна зможе перемогти.

На думку екс-прем'єра РФ Михайла Касьянова, українські воїни зможуть зробити прорив. Колишній російський чиновник прогнозував, що війна з Росією може завершитися наприкінці 2024 року.

Вас також можуть зацікавити новини: