Експерт пояснив, чому Кримський міст не руйнують одним ударом / фото t.me/vanek_nikolaev

Кримський міст, який зʼєднує тимчасово окупований Крим з Росією, руйнуватимуть поступово, а не одним ударом. Таке припущення висловив завідувач відділу Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Їжак.

"Наскільки я розумію логіку дій наших військових, вона полягає в тому, щоб поступово завданням сильніших ударів не відразу зруйнувати Кримський міст, а дозволити всім зайвим, які понаїхали, виїхати", – пояснив він в ефірі телеканалу FREEДОМ, зауваживши, що Росія наповнює маршрути до Криму цивільними людьми, щоб захистити міст.

При цьому Їжак не виключає, що багатьом росіянами нема куди їхати, оскільки вони продали нерухомість в інших регіонах РФ, щоб оселитися в окупованому Криму. 

Відео дня

"Здебільшого, це військові спецслужбісти. Я думаю, план такий є, щоб вони виїхали. Панічні настрої в них у сім’ях з’являються. Але яка буде динаміка? Мені здається, так само як і в усій РФ, поки росіяни масово не побачать, що влада в Кремлі починає кришитися, сидітимуть і чекатимуть, і розраховуватимуть на якесь диво, що зараз Путін вивернеться, що Росія всіх переможе", – резюмував експерт.

Удари по Кримському мосту

Вперше вибух на Кримському мосту пролунав 8 жовтня 2022 року. У Росії тоді заявили, що на переправі вибухнула вантажна машина, що призвело до того, що загорівся залізничний потяг з паливом. Внаслідок того вибуху частково обвалилися два автомобільних прольоти. Згодом міст відремонтували. 

Вранці 17 липня 2023 року на мосту знову сталася "бавовна". Росіяни традиційно заявили, що винна Україна. Міст нібито атакували надводними дронами. Внаслідок вибуху обвалився проліт Кримського мосту. 

Вас також можуть зацікавити новини: