На озброєнні ЗСУ є HIMARS / фото Генштаб

Зараз ЗСУ потрібні керовані реактивні снаряди і ракети різного класу, починаючи від 100-кілометрових, 300-кілометрових ATACMS, яких завгодно. Особливо українським бійцям дуже знадобилися б касетні ракети М26, заявив військовий експерт Роман Світан в інтерв'ю "Обозревателю".

"Наприклад, для HIMARS є касетна ракета М26. Зараз вона вкрай необхідна, тому що нам треба наносити удари на глибину в 30 кілометрів, знищувати російські військові частини, які підходять до лінії фронту. Противника потрібно знищувати не на лінії бойового зіткнення, а кілометрів за 30. І ця ракета може впоратися. У нас є пускові установки... Завтра можуть бути поставлені ракети М26. Сьогодні дали команду - виїхала фура, а завтра вони вже працюють на лінії фронту, рятують життя наших людей", - пояснив Світан.

Також, на думку експерта, українській армії потрібні системи РЕБ:

Відео дня

"Тому що зараз засилля безпілотників, у тому числі ізраїльських Searcher, російських "Ланцетів", різноманітних китайських і так далі. Боротися з ними зенітно-ракетними комплексами незручно, їх потрібно занадто багато - це просто нереально. Отже, потрібні засоби радіоелектронної боротьби, які могли б переривати зв'язок безпілотників з операторами. Потрібні системи РЕБ, розташовані вздовж лінії фронту, які просто будуть припиняти управління безпілотниками".

M26 - некерований реактивний снаряд калібру 227 мм з касетною головною частиною. Застосовується в реактивних системах залпового вогню M270 MLRS і M142 HIMARS.

М26 призначений для ураження відкрито розташованої живої сили і військової техніки, а також легкоброньованих бойових машин.

Касетна головна частина М26 містить 644 кумулятивно-осколкових бойових елементів М77. Головний детонатор м445 електронно-механічний, уповільненої дії. Час підриву програмується безпосередньо перед пуском.

Вас також можуть зацікавити новини: