Подоляк прокоментував слова Пригожина про наступ ЗСУ на Бєлгород / фото УНІАН

Радник офісу президента Михайло Подоляк заявив, що своєю заявою про наступ ЗСУ на Бєлгород навесні нібито з метою дестабілізації внутрішньої політичної обстановки в РФ і отримання більш вигідного становища на переговорах власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин зробив фундаментальну ставку. Так він обумовлює своє право зайняти місце Шойгу або інших керівників так званої "спецоперації".

"На мій погляд, у нього є шанси в цій ставці отримати якісь дивіденди. Його ставка – довести, що військово-політичне керівництво Російської Федерації недієздатне, а військова частина – взагалі потребує негайної заміни. Грубо кажучи, Пригожин зараз обумовлює своє право зайняти місце якщо не Шойгу, то принаймні когось із ключових керівників "СВО" – зазначив Подоляк в ефірі телеканалу FREEДОМ.

За його словами, Пригожин в цьому плані абсолютно прогнозований. Подоляк вважає, що ватажок "вагнерівців" "точно розуміє, як вести цю війну і він набагато ефективніший з точки зору оперативно-тактичних особливостей, ніж весь класичний генералітет російської армії".

Відео дня

"На мій погляд, російський генералітет не розуміє всієї небезпеки Пригожина і відповідно досить інертно реагує на його заяви, які, на мій погляд, несуть для російської вертикалі надзвичайні ризики. Грубо кажучи, Пригожин зможе через деякий час оголосити про арештний етап в житті того ж Шойгу або того ж Суровікіна. Це буде природним розвитком внутрішнього конфлікту в російській армії", – пояснив він.

Водночас Подоляк підкреслив, що Україна не буде атакувати російську територію, як заявив Пригожин.

"Україна буде повністю і жорстоко атакувати все, що стосується окупаційних військ, що знаходяться на території України. Мається на увазі в Донецькій, в Луганській, в Запорізькій і в Херсонській областях і безумовно на півострові Крим. Тому що це в рамках міжнародного права, військового права – абсолютно законні цілі, ніяких претензій з юридичної точки зору до України ніколи не буде, на відміну від Росії, яку за перебування на території України з 2014 року в будь-якому випадку, особливо після ордера МКС, юридичні переслідування будуть досягати і через рік, два і десять років", – резюмував він. 

Війна в Україні: роль Пригожина

ПВК "Вагнер", якою володіє Євген Пригожин, бере безпосередню участь у війні Росії проти України. Зокрема, "вагнерівці" воюють під Бахмутом.

Нещодавно Пригожин звернувся до міністра оборони РФ Сергія Шойгу і поскаржився, що ЗСУ можуть оточити бойовиків ПВК "Вагнер" під Бахмутом. У листі Шойгу він традиційно "прикрасив" досягнення своїх найманців на тому напрямку. 

Вас також можуть зацікавити новини: