Володимир Путін хоче, щоб мобілізація відбувалася приховано, повідомили американські аналітики / скріншот

Російський президент Володимир Путін, імовірно, висуває умови для продовження прихованої мобілізації, а це свідчить про те, що завдяки частковій мобілізації в РФ не зібрано достатньо сил для максималістичних цілей російського лідера щодо України.

Встановлення умов для мобілізації засуджених росіян замість цивільних може свідчити про те, що президент РФ намагається не допустити соціальну напругу, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

"…Твердження Путіна про успішну та завершену мобілізацію не узгоджуються з його указом від 4 листопада, який дозволяє російським чиновникам мобілізувати громадян із непогашеною судимістю за деякі серйозні злочини...", - зазначили аналітики.

Відео дня

Мобілізація в Росії 2022 - найважливіші новини

Володимир Путін 21 вересня оголосив про те, що в Росії розпочалася часткова мобілізація. Мобілізувати мали лише тих, хто знаходився в запасі, але не раз повідомлялося, що повістки отримували люди, далекі від військової справи. РФ почали масово покидати чоловіки. 

Вже за місяць Путін оголосив про завершення часткової мобілізації в Росії. Але згодом ЗМІ писали, що люди продовжували отримувати повістки.

Західні експерти вважають, що мобілізацію в РФ призупинили, щоб звільнити бюрократичну пропускну здатність для осіннього призову.

У російському Міноборони стверджували, що мобілізувати мають близько 300 тисяч резервістів.

4 листопада Путін стверждував, що мобілізували 318 тис. росіян, і з них 49 тис. вже воюють в Україні.

Раніше повідомлялося, що Росія відправляє на війну в Україні непідготовлених мобілізованих, і через це їх швидко ліквідують.

Українська влада не раз попереджала, что РФ хоче захопити всю нашу землю.

Вас також можуть зацікавити новини: