Військовий вважає, що вік мобілізації потрібно зменшити / Колаж УНІАН, фото УНІАН, скріншот

Граничний вік мобілізації потрібно зменшувати – до 21 року. Про це командир 13-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії полковник Ігор Оболєнський розповів в інтерв’ю "Українській правді".

Військовий розповів, що добровольці,які йдуть до них - в основному з молоді, з 20-25 років.

"Їх багато, але дуже б хотіли, щоб ці хлопці були вже одружені, мали дітей. Це цвіт нації, який не можна залишати… У нас ще на попередньому місці служби був такий жарт: якщо в тебе немає дітей, то ти на передову не підеш. Хлопці сміялися, як це так, ми ж хочемо воювати. Але такі хлопці і дівчата повинні мати хоча б 2–3 дитини, щоб ця нація квітла далі", - зауважив військовий.

Відео дня

Він також додав, що виступає проти жіночої мобілізації, хоча є дуже багато жінок, які йдуть добровільно.

За його словами, війна – це "справа чоловіків і молодих".

"І чим більше зараз людей відчує на собі жах цієї війни і жах цього сусіда, тим легше нам буде через 5–10 років, коли ця молодь буде будувати цю країну. Ми можемо тільки утримати цю війну, щось змінити на полі бою. А далі будувати будете ви, будувати будуть інші хлопці й дівчата, які зараз в інститутах навчаються. Але вже з розумінням, що москаль – це ворог", - підкреслив він.

Мобілізація в Україні

В Україні пропонується знизити вік чоловіків, які підлягають мобілізації, з 27 до 25 років. Водночас Боєць "Бот" з 3 ОШБр заявляв, що 25 років для армії - це вже "дядько", тому знизити граничну норму слід до 22 років

Раніше Герой України, воїн "Азову" Лев Пашко говорив, що мобілізувати потрібно людей з 18 років

Вас також можуть зацікавити новини: