Військовий "БОТ" різко висловився про мобілізаційний вік - 25 років - це смішно, адже тоді чоловіки вже "дядьки" / фото скріншот

Командир 1-го механізованого батальйону Третьої окремої штурмової бригади (ОШБр) Збройних сил України з позивним "Бот" різко висловився про мобілізаційний вік в Україні.

На його думку, у 25 років чоловік - це "вже дядько", тому знизити граничну норму слід до 22 років. Про це захисник України сказав в інтерв'ю українській журналістці Яніні Соколовій. 

"Про 25 років - взагалі смішно. 25 років - це що? Це дорослий чоловік, вже дядько. Ну за фактом, ну в сенсі? До 22 треба знижувати взагалі рівень. Які 25? Ну це дядько вже", - заявив він.

Відео дня

Таким чином "Бот" прокоментував інформацію, що вік чоловіків, які підлягають мобілізації, можуть знизити з 27 до 25 років. 

Також він зазначив, що Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) не мають діалогу з суспільством. Він навів у приклад свою бригаду та пояснив, що чоловіки, які хочуть воювати саме у складі 3 ОШБр, отримують вишкіл та проходять навчання.

"Ми будуємо діалог з суспільством, з рекрутами через вишкіл. Люди приходять, вони відразу йдуть на вишкіл, відразу їх навчаємо... Вони (ТЦК) б краще організовували тотально вишколи такі, знаєте, для тих, хто хоче навчитись і для тих, хто готовий. Насправді ж багато хто боїться йти, тому що нічого не вміє, от і все. І тому, що вірить в міф, що в армії нічого нема, нічому не вчать. Насправді вчать", - пояснив військовий.

Зеленський висловився про масштабну мобілізацію в Україні

У своєму інтерв'ю Channel 4 News український лідер Володимир Зеленський вкотре зупинився на "болісному" для нації питанні. В кінці 2023 року президент згадував, що на Ставці Головнокомандувача військові казали, що слід мобілізувати до армії ще 450-500 тисяч людей

Наразі гарант України досі не бачить чітких деталей щодо втілення такого рівня мобілізації. Він акцентує, що один з нагальних пріоритетів цього питання - життя людини. Тому поки що Зеленський не підтримує ініціативу щодо такої кількості. 

Вас також можуть зацікавити новини: