Для здійснення свого задуму зловмисники обрали річкову ділянку, де кордон пролягає річкою Тиса / фото УНІАН, Немеш Янош

На Закарпатті прикордонники затримали двох чоловіків, які мали намір незаконно перетнути кордон з Румунією. Згідно з повідомленням Державної прикордонної служби, для здійснення свого задуму зловмисники обрали річкову ділянку, де рубіж пролягає річкою Тиса. Один є жителем Закарпаття, інший приїхав із Полтавщини.

Прикордонники з’ясували, що закарпатець пообіцяв своєму товаришеві супроводити його в сусідню країну. З цією метою він забезпечив полтавчанина гідрокостюмом та "надійним" плавзасобом – надувним дитячим колом, а щоб він не сумнівався, що стрімку та бурхливу гірську річку із потужною течією зовсім легко подолати, себе закарпатець убезпечив надувними дитячими нарукавниками із рожевими фламінго. Про те, що глибина Тиси на напрямку їх руху сягає чотирьох метрів, а ширина майже 50 метрів і, що у річці вже потонули майже два десятки чоловіків – провідник волів мовчати.

Стосовно затриманих складено протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України", справи скеровано до суду.

Відео дня

Крім того, щодо виявлення у діях закарпатця ознак злочину, передбаченого ст.332 "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України" Кримінального кодексу України прикордонники направили до Нацполіції відповідне повідомлення.

Ухиляння від призову в Україні - останні новини

В Одесі жінка організувала "шлюбну агенцію" для виїзду ухилянтів за кордон. Зловмисниця підшукувала жінок з інвалідністю та організовувала шлюби з чоловіками призовного віку.

"Послуги такої "шлюбної агенції" оцінювали у 4500 доларів США. Частину коштів чоловіки віддавали своїй майбутній фіктивній дружині", – повідомили в МВС.

Раніше у ДПСУ розповіли про нові спроби незаконно перетнути кордон на Закарпатті. Зокрема, прикордонники Мукачівського загону затримали двох неповнолітніх громадян та двох чоловіків з надувними "пончиками" для купання. Ухилянтів упіймали біля річки Тиса. За подорож на надувних "пончиках" затримані заплатили організаторам по $5000 та $3500.

Вас також можуть зацікавити новини:

У Києві чоловік торгував фейковими документами для ухилянтів

Пункт пропуску "на дому": мешканець прикордоння з Румунією вирішив підзаробити на ухилянтах

Навчання для "ухилянтів": журналісти розповіли, як університети заробляють на мобілізації