Світан оцінив ситуацію в Вовчанську, де тиснуть російські окупанти / колаж УНІАН, фото УНІАН, скріншот

Вже кілька днів триває російський наступ на Харківщині. Ворог намагається захопити, зокрема, Вовчанськ, де вже було помічено російські танки.

РФ намагається пройти до міста, вздовж залізничної дороги Вовчанськ – Великий Бурлук – Куп'янськ та вийти у тил Куп'янського угруповання ЗСУ. Але, як зазначив в ефірі "24 каналу" військовий експерт, льотчик інструктор, полковник запасу ЗСУ Роман Світан, окупанти "завʼязли у Вовчанську".

"Нині триває знищення міста. ФАБами вони намагалися його практично в нуль розкотити – не вдалося. Усе-таки там є наше ППО, і росіяни не так вільно почуваються, як би їм хотілося", – додав він.

Відео дня

Повідомлялося, що росіяни почали застосовувати в наступі на Вовчанськ танки – техніка вже зайшла у місто. Зазначається, що з одного пострілу танк здатен зруйнувати будинок. Є імовірність, що танками ворог хоче знищити місто під нуль. Хоча, на думку Світана, вирішити питання з цією технікою допоможуть безпілотники. 

"Основне завдання – зв'язати наші війська. Вони тут його виконують. Але далі другої лінії оборони вони не просунулися. Вони уперлися і на деяких позиціях навіть перестали атакувати. Тобто, йде переформатування, розуміння процесів – як далі їм діяти", – пояснює військовий експерт. 

За словами Світана, ворогу не вистачає наявних зараз сил для прориву другої лінії оборони ЗСУ. Через це росіяни будуть або відходити, або підтягувати ресурсу. Якщо вони підуть другим шляхом, резерви доведеться перекидати зі Східного напрямку.

Наступ РФ на Харківщині: останні новини

Президент Володимир Зеленський заявив, що на півночі Харківської області Сили оборони України частково стабілізували ситуацію. За його словами, окупанта, який зайшов на Харківщину, всіма засобами знищують. 

Аналітики Інституту вивчення війни ж кажуть, що темпи наступу росіян на півночі Харківщини "схоже, сповільнилися за останні 24 години". Кілька українських військових повідомили вчора, що, на їхню думку, ситуація в Харківській області повільно стабілізується.

Вас також можуть зацікавити новини: