Характер російської наступальної активності в цьому районі відповідає оцінкам експертів / фото t.me/mod_russia

Наступ Росії на півночі Харківської області був у центрі уваги більшості репортажів про війну в Україні останніми днями.

Військовий аналітик Sky News Майкл Кларк заявив, що мета Москви - перетягнути українські сили в цей район із півдня, тим самим розтягуючи військові ресурси країни.

А останній аналіз американського аналітичного центру Інституту вивчення війни передбачає, що темпи наступу "схоже, сповільнилися за останні 24 години".

Відео дня

Експерти групи заявили, що характер російської наступальної активності в цьому районі відповідає оцінкам, згідно з якими сили Володимира Путіна віддають пріоритет створенню "буферної зони" в районі міжнародного кордону, а не більш глибокому проникненню в Харківську область.

У ньому йдеться, що кілька українських військових повідомили вчора, що, на їхню думку, ситуація в Харківській області повільно стабілізується.

"На кадрах, знятих з безпілотника, імовірно з Вовчанська, видно, як російська піша мобільна піхота діє на території населеного пункту невеликими штурмовими групами, що відповідає українським повідомленням", - додається в аналізі.

Війна в Україні - ситуація на Харківщині

Окупанти не припиняють обстрілювати Вовчанськ із різних видів зброї, у північну частину міста заїхали танки. Про це розповів поліцейський офіцер Вовчанської територіальної громади Чугуївського району Харківської області Ігор Харченко. Він зазначив, що на північних околицях міста є російські окупанти.

"Тривають вуличні стрілецькі бої. Не вщухають обстріли КАБами, РСЗВ, артилерією та мінометами. Також рашистські танки заїхали в північну частину і обстрілюють місто", - сказав Харченко.

Вас також можуть зацікавити новини: