Росіяни продовжують наступати на п'яти напрямках / facebook.com_GeneralStaff.ua

Російські війська несуть значні втрати у живій силі на всіх п'яти напрямках фронту, де ведуть наступальні дії.

"Ворог основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Зазнає значних втрат у живій силі", - повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в оперативній інформації щодо російського вторгнення станом на 18:00.

Водночас на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках супротивник продовжує утримувати підрозділи у прикордонних з Україною районах, однак його наступальних угруповань не виявлено.

Відео дня

За інформацією Генштабу, на полігонах у Білорусі триває підготовка підрозділів російських військ.

Також зазначається, що супротивник продовжує вести мінометні та артилерійські обстріли позицій підрозділів Сил оборони України, а також населених пунктів вздовж державного кордону.

Війна в Україні - актуальні новини 

За даними Генштабу, авіація Сил оборони України за 17 лютого завдала п'ять ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки російських військ, а також один - по позиції зенітно-ракетного комплексу РФ.

Нагадаємо, загальні бойові втрати Росії в Україні з 24 лютого 2022 року попередньо складають 141 тисячу 260 осіб особового складу.