Сергій Шойгу / фото REUTERS

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков направив лист-подяку міністру оборони РФ Сєргєю Кужугетовичу Шойгу. 

Про це повідомляється на сайті агентства.

У листі Голова НАЗК висловлює вдячність "за неоціненний внесок у те, що російські засоби та ресурси для нападу на Україну були розкрадені ще на етапі їхнього накопичення на кордоні". 

Відео дня

"Беручи участь у системній роботі з розкрадання бюджетних коштів, Шойгу сприяв прискоренню ліквідації окупантів на землях суверенної держави України", - йдеться у повідомленні.

Поміж свідчень впливу корупції на "боєздатність" російських військ зокрема вказано наступні: 

  • захист російських танків Т-72 та Т-80, виготовлений з картонних лотків з-під яєць;
  • бронежилети, виготовлені з картону замість броньованих пластин, які були одягнуті на членів екіпажу захопленого російського бронеавтомобіля Барнаул-Т;
  • використання для пересування особового складу ЗИЛ-130. Окрім очевидного комфорту, який відчувають російські військові у відкритому кузові при українських березневих морозах, швидкість пересування цього транспортного засобу, а також яскравий аквамариновий колір кузова дозволяють силам місцевої територіальної оборони ефективно проходити тренувальну підготовку з експлуатації сучасного озброєння з легких мішеней.

"Як орган, відповідальний за виявлення та запобігання конфлікту інтересів, не змогли пройти повз того факту, що у картонних бронежилетах були сховані пам’ятки "Про порядок виявлення корупційних та інших порушень при виявленні конфлікту інтересів у військових підрозділах", - сказано у повідомленні.

Вас також можуть зацікавити новини: