Названо збитки РФ через окупацію Криму і частини Донбасу / Фото: REUTERS

Росія через анексію Криму й війну на Донбасі втратила близько 500 млрд доларів.

Про це російський опозиціонер, колишній депутат Держдуми РФ Дмитро Гудков, який поїхав в Україну, заявив в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Це порядок втрат 500 мільярдів доларів. Це те, що видно. Відтік капіталу, втрати інвестицій. Це санкції проти різних підприємств, які недоотримали прибутки. (...) А найголовніше, що Росія, по суті, опинилася у глобальній ізоляції", - наголосив він.

Відео дня

За словами Гудкова, відновлюватися після цього Росії доведеться упродовж десятиліть. За цей час втрати, до яких призвела агресивна політика щодо України, зростуть ще щонайменше у два-три рази, вважає він.

Гудков також зазначив, що звичайні росіяни відчувають ці втрати на собі.

"Я думаю, 30% доходів втратили за ці сім років. Це, звичайно, і Крим, і та політика, яку Путін проводить, бо реформ немає ніяких", - зазначив він.

Читайте такожГудков У Києві не затримається: ЗМІ розкрили плани російського опозиціонера

Як відомо, Гудкова було затримано у Росії 1 червня. У нього та його рідних пройшли обшуки. Через два дні політик був звільнений з-під варти. Він є підозрюваним у кримінальній справі щодо заподіяння майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою. За цією статтею йому загрожує до п'яти років позбавлення волі. Потерпілим виступає департамент міського майна Москви.

Гудков вважає, що шляхом кримінального переслідування влада намагається не допустити його до участі у виборах до Держдуми та у президентських виборах.

Як повідомляв УНІАН, 7 червня стало відомо, що Гудков через кримінальне переслідування виїхав з РФ в Україну. Пізніше деякі ЗМІ повідомили, що російський опозиціонер поїде з України до Болгарії.