Оборона Авдіївки дається важко, росіяни не припиняють штурми, каже офіцер ЗСУ / фото 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців

Росіяни не припиняють штурми позицій Сил оборони в Авдіївці та використовують весь час різні тактики. За день вони можуть піти у кілька штурмів, і всі вони будуть відрізнятися.

Про це сказав офіцер ЦСП "Омега" з позивним "Багдад" в ефірі телемарафону Єдиних новин під час прямого включення з передової.

"Не зважаючи на погодні умови противник продовжує штурмувати позиції наших Сил оборони. Але Сили оборони міцно стоять і тримаються. Щодо боїв у міських забудовах: противник і так вже підійшов занадто близько до міських забудов, дійсно, вже зайняті деякі будинки. Водночас наші воїни продовжують стримувати й будуть стримувати визначені рубежі і надалі. Наші підрозділи готові до оборони в будь-яких місцях, які будуть вказані", - зауважив військовий.

Відео дня

Також "Багдад" уточнив, до яких саме комбінацій вдається Росія під час штурмів. 

"Він (ворог УНІАН) може наступати просто піхотою по посадках, лісосмугах. Може наступати з технікою. Може техніка йти попереду, а піхота позаду, комбіновані штурми. Тобто тактика постійно змінюється. Декілька штурмів за добу і всі штурми будуть абсолютно різні. Тобто тактика змінюється постійно у ворога і щодо часу атаки і інших моментів", - сказав офіцер.

За його словами, до цього додається ще й досить велика загроза з неба - позиції наших оборонців противник постійно обстрілює КАБами у великій кількості, постійно працює ворожа артилерія як ствольна, так і реактивні системи залпового вогню. 

"Але це ніяк не впливає на нашу стійкість та міць. І ми будемо продовжувати і далі утримувати визначені рубежі", - підкреслив військовий.

Ситуація в Авдіївці - що відомо

Два дні тому глава Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш заявив, що ситуація біля Авдіївки загострюється, росіяни авіабомбовими ударами повністю стирають Авдіївку з лиця землі.

За даними військових аналітиків Defense Express, російська окупаційна армія впритул наблизилася до забудови околиць Авдіївки і ситуація дуже складна. Зазначається, що Збройні Сили України намагаються максимально блокувати дії російських військ, проте все ускладнює велика кількість окупантів навколо міста. 

Військовий експерт Олександр Коваленко сказав, що загроза оточення гарнізону в Авдіївці відсутня, хоча ситуація важка. За його словами, основною проблемою позицій ЗСУ в Авдіївці є обмеженість логістики, тому обороняти це місто складніше, ніж Бахмут. Він пояснив, що українські захисники під Авдіївкою мають лише одну логістичну артерію, а не дві, як було в Бахмуті. І росіяни намагаються використовувати це, не шкодують людський ресурс і цілодобово відправляють його на штурми. А завдання ЗСУ на сьогодні - знищувати якомога більше цього ресурсу, зазначив Коваленко.

Вас також можуть зацікавити новини: