"Хлопки" прозвучали в окупованому Криму: що відомо / фото НП Крим

Вранці в суботу, 8 квітня, в окупованому Криму, де Росія створила мережу траншей і загороджень для оборони, пролунали вибухи, повідомляють російські пропагандисти і "чиновники". 

Як пишуть Telegram-канали з посиланням на місцевих мешканців, близько 11 години було чутно "два вибухи" в районі Феодосії. 

Звуки вибухів нібито чули на декількох районах міста, зокрема, на Сімферопольському шосе, вулицях Гарнаєва, Дружби і Одеській, в розташованому за 20 кілометрів від Феодосії Старому Криму. Також деякі стверджують, що видно стовп диму, через вибухи спрацювали сигналізації на автомобілях.

Відео дня

Так званий радник глави півострова Олег Крючков стверджує, що спрацювала система протиповітряної оборони (ППО). Пізніше "глава" Криму Сергій Аксьонов заявив про нібито збиття ракети. За його твердженнями, уламки впали в одному з населених пунктів, жертв і руйнувань немає.

Звільнення Криму - що потрібно знати 

Президент України Володимир Зеленський називає деокупацію Криму безальтернативною метою України.

Колишній командувач військами США в Європі генерал Бен Ходжес вважає, що півострів є вирішальною територією, звільнення якої "змінить все". 

З березня російські загарбники продовжують евакуюватися з Криму, вивозити свої сім'ї в Росії. Крім того, йде підготовка до оборони – окупанти за кілька тижнів побудували мережу окопів і загороджень.

Водночас окупанти, як повідомляє український Генштаб, збираються з кінця поточного місяця примусово вивозити населення з Херсонської та Запорізької областей на територію півострова.

Вас також можуть зацікавити новини: