Що сьогодні відбувається в Одесі? / фото ua.depositphotos.com

Почалася нова доба протистояння російським загарбникам. Одеса і область зазнавали атак ворога не один раз з початку повномасштабного вторгнення РФ.

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається в Одесі та області в понеділок, 17 травня:

21:36 До Одеси з робочим візитом завітала член Палати представників США.

Відео дня

19:48 Черга на заправку в Одесі (відео).

18:55 Звернення Глави Одеської ОВ з приводу ситуації в Одеській області.

18:45 На Південнобузькому напрямку військові РФ активних бойових дій не проводили, фіксувалися обстріли підрозділів ЗСУ з мінометів та ствольної артилерії. Також військові РФ продовжують інженерні роботи з дообладнання другої лінії оборони залізобетонними конструкціями - Генштаб ЗСУ.

18:12 Поширення будь-якої інформації про навчання або роботу сил оборони Одещини розглядатиметься як кримінальний злочин – начальниця пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

16:53 Керівництво Одеської кіностудії відреагувало на заяву з РФ щодо розміщення військової техніки на підприємстві. Напередодні російська сторона почала розповсюджувати фейки про те, що на території кіностудії завозять озброєння та боєприпаси, а жителі будинків на Французькому бульварі покидають свої домівки.

15:50 Російський генерал курирував мережу агентів у Миколаєві, її знешкодили – СБУ. Агентна група складалася із п'яти місцевих жителів. Головна мета – забезпечити проникнення ворожих ДРГ у город. За вказівками куратора агенти також збирали інформацію про суспільно-політичну обстановку в регіоні та наслідки ракетних ударів по Миколаєву.

15:08 Росіяни вкотре обстріляли міст через Дністровський лиман на Одещині, випустивши по ньому вночі дві ракети. Ремонтні роботи потребуватимуть тривалого часу, але наразі вони не можливі, як і експлуатація мосту, повідомили в ОК "Південь".

13:48 18 травня в Одесі та області оголосили штормове попередження: очікується гроза, град та пориви вітру до 15-20 м/с.

12:50 На Одещині чоловік одягнувся у військову форму та пограбував свого роботодавця. Раніше засуджений за вбивство 34-річний мешканець Миколаївщини, переодягнувшись у військову форму, разом із спільником потрапив у квартиру під приводом перевірки приміщення на наявність ГРГ. Чоловіка схопили перед нападом, коли він виламав двері, щоб потрапити до помешкання. У нього була зброя, молоток та скотч. У момент затримання у квартирі перебував господар та його донька. Затриманому загрожує до 15 років ув'язнення.

12:33 Російська армія продовжує атакувати Одесу, руйнувати місто та відбирати життя у мирних людей.

12:05 На Колонтаєвській декомунізували Леніна.

11:12 17 травня на всіх маршрутах працює 112 одиниць громадського електричного транспорту, а саме 59 трамваїв та 53 тролейбуси. Час роботи – з 5.30 до 21.00. Сьогодні о 9:00 роботу трамвайного маршруту #13, який довго не працював через ліквідацію наслідків ракетних обстрілів, відновлено в повному обсязі.

10:00 В Одесі відновив роботу трамвайний маршрут №13, що не працював з 23 квітня через ліквідацію наслідків ракетного удару.

 

9:56 З 10:00 до 15:00 нацгвардія проводитиме навчальні стрільби у бік моря.

9:42 ВСУ знову "дали спеку" оркам поблизу Чорнобаївки. "Вогнем реактивної артилерії знищено ворожий склад паливно-мастильних матеріалів", – повідомили в ОК "Південь".‌‎

9:20 Минулого тижня в Одесі народилися 120 немовлят: 64 хлопчика та 56 дівчаток. Серед них дві пари двійнят.

9:12 В Одесі затримано кілька диверсантів, їхня причетність до ДРГ противника уточнюється. Про це заявив речник Одеської ОВА Сергій Братчук. Ніч у місті та області пройшла без обстрілів.

04:23 Відбій повітряної тривоги!

02:36 Повітряна тривога!

01:44 Російські кораблі продовжують загрожувати ударами по Україні, повідомляє спікер оперативного командування "Південь" Владислав Назаров. Судна озброєні щонайменше 30 крилатими ракетами. Зберігається ймовірність висадки десанту.

Нагадаємо, 16 травня в ОК "Південь" заявили, що українські зенітники збили ворожу ракету, випущену по Одесі.

Вас також можуть зацікавити новини: