В Енергодарі ФСБ проводить допити, а наступи ворога в області провалюються / фото ua.depositphotos.com

В Енергодарі ФСБ проводить жорсткі допити серед місцевого населення. А на фронті в Запорізькій області немає суттєвих змін. Спроби просування ворога зупиняються місцевими підрозділами Сил оборони України.

Про ситуацію в області відзвітувала прес-служба Запорізької ОВА в офіційному Telegram-каналі.

Росіяни продовжують робити спроби рухатися в бік населених пунктів Запоріжжя, Кам'янське та Гуляйполе. Однак успіху не мають — лінія фронту залишається без істотних змін. За інформацією з вищого штабу Сил оборони України, станом на вечір 1 квітня і на ранок 2 квітня підрозділи Сил оборони Запорізького краю усунули 17 супротивників і поранили ще 9. Серед техніки втрати окупантів склали 1 танк, 6 бойових броньованих машин, 3 автомобілі та 4 РСЗВ.

Відео дня

В Енергодарі окупанти затримують місцевих жителів. Їх звинувачують в організації проукраїнських акцій і підготовці диверсій проти російських військових. Працівники ФСБ РФ здійснюють допити з використанням психологічного і фізичного тиску.

Окупаційна влада планує провести в Токмаку так званий "референдум". Він призначений на 4 квітня. У Мелітополі ворог продовжує розміщувати артилерію серед житлових кварталів, щоб українським захисникам було складніше її знищити.

Обстріли тривають у Пологівському районі. Щоб збільшити тиск на місцевих жителів, окупанти застосували заборонені фосфорні боєприпаси. Три дні тому аналогічні снаряди використали в Мар'їнці.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міста.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: