Вже зараз окупанти не пропускають до от вантажі з гуманітарною допомогою / фото REUTERS

За наявною в Генштабі інформацією, ФСБ Росії планує сформувати на тимчасово окупованих територіях Херсонської області окупаційні органи влади, які складатимуться зі співробітників силових структур РФ.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО в Telegram.

Відзначається, що за прикладом ОРДЛО, першим завданням фейкової влади може стати формування думки, що тільки Росія врятує місцеве населення від голоду.

Відео дня

"Вже зараз окупанти не пропускають вантажі з гуманітарною допомогою. Далі, ймовірно, раз на місяць люди "на камеру" отримуватимуть від псевдовлади продуктовий пай", - йдеться в повідомленні.

Друге завдання, як зазначають в РНБО, полягатиме в тотальному контролі за місцевим населенням. З лав колаборантів можуть обрати "народну дружину", яка буде репресувати населення під приводом дотримання норм введеної на невизначений термін комендантської години.

"За такою схемою РФ вже "звільнила" населення ОРДЛО. Люди не можуть отримати мінімальний соцзахист, адже Росія не вважає за потрібне піклуватися про населення захоплених територій", - наголошується в повідомленні.

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну. Почалися обстріли та бомбардування українських міст. Масово гине мирне населення України.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні.
  • З початку військового вторгнення в Херсоні та області йдуть запеклі бої