Під час нової повітряної тривоги пролунали вибухи у Смілі / фото t.me/OleksiyKuleba

Сьогодні вдень під час повітряної тривоги в Черкаській області пролунали вибухи. Пізніше стало відомо про "приліт" у Смілі та серйозні наслідки.

Про це повідомляє "Суспільне". "На Черкащині чутно вибухи", - зазначило видання. Також вибухи було чутно у Сумах. Незадовго до вибухів Повітряні сили повідомили про ракетну небезпеку в областях, де оголошена повітряна тривога.

"Загроза пусків крилатих ракет з літаків Ту-22М3! Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги! Ракети з Курської області на Сумщину. Напрямок руху на Черкаси", - зазначили в ПС ЗСУ.

Відео дня

Згодом заступник керівника Офісу президента України Олексій Кулеба повідомив про наслідки завданого росіянами ракетного удару по місту Сміла. "Влучання ворожої ракети по приватних будинках. Попередньо, шестеро постраждалих, один - важкий. Також пошкоджені 12 приватних будинків", - зазначив він у Telegram.

Представник ОП додав, що на місці працюють екстрені служби, представники влади, людям оперативно надається допомога. Кулеба заспокоює, що всі будинки будуть відремонтовані і відновлені. "Загалом в Україні внаслідок ранкового масованого обстрілу 26 загиблих, понад 120 людей поранено", - також повідомляє він.

Потім у Державній службі України з надзвичайних ситуацій повідомили, що відомо вже про дев'ятьох постраждалих у Смілі.

У Смілі є "приліт" / фото t.me/OleksiyKuleba

Потужний ворожий ракетний обстріл - сьогодні це варто знати

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вранці російські окупанти завдали масованого потужного удару по всій території України різними типами ракет.

Як зазначив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, сьогодні це можна назвати дійсно масованим ракетним ударом різними засобами повітряного нападу.

"Фактично летіло усе. Мабуть, "Калібрів" не було, а так і "Кинджали" ми бачили, і балістику С-300, і крилаті ракети... Далі бачимо застосування "Шахедів". Теж летіли з південно-східного напрямку", - заявив спікер.

Президент Володимир Зеленський жорстко відреагував на сьогоднішню масовану ракетну атаку Росії по Україні та пообіцяв країні-терористу відповідь на удари.

За попередніми результатами, цієї ночі противник застосував проти України 158 засобів повітряного нападу: ракети різних типів та ударні БПЛА. Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із підрозділами Сил оборони України, знищено: 27 ударних дронів Shahed-136/131, 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Вас також можуть зацікавити новини: