Селезньов заявив про зростання українського спротиву в окупованому Криму / фото Радіо Свобода

Військовий експерт Владислав Селезньов заявив, що в тимчасово окупованому Криму зростає й поширюється український спротив. Росіяни відчувають, що їм на півострові не раді.

"Хоча величезна кількість "понаїхавших" представників місцевих гауляйтерів, окупаційної влади, безумовно, вражає. Нам ще в межах стабілізаційних заходів належить почистити ці авгієві стайні від усіх тих, хто виявився зрадником, хто пішов на угоду із совістю", – наголосив він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Експерт додав, що поняття "стабілізаційні заходи" стосується не лише розмінування місцевості та відновлення звичного способу життя. Воно також охоплює поновлення роботи української правоохоронної системи.

"І тут роботи буде непочатий край. Але те, що росіяни, деяка частина "понаїхавшиш", досі вірять у російську пропаганду, – думаю, згодом ця ситуація буде трансформована, бо "бавовна", яка дедалі частіше трапляється на теренах Криму, працює набагато краще за російський телевізор. І не просто так президент України Володимир Зеленський, звертаючись до жителів Криму і Севастополя, каже "тримайтеся якомога далі від військових об’єктів противника, це смертельно небезпечно", – резюмував Селезньов. 

Ситуація в окупованому Криму

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов заявив, що людям в тимчасово окупованому Криму краще триматися якнайдалі від військовий обʼєктів росіян. Крім того, він радить не перебувати поруч із технікою противника та самими загарбниками. Юсов наголосив, що розвідка має багато інформації про ситуацію в Криму і знає про неї навіть краще, ніж у Кремлі.

Водночас на півострові виникли серйозні проблеми з забезпеченням людей водою після того, як росіяни підірвали греблю Каховської ГЕС 6 червня. У Центрі національного спротиву заявили, що  так звана "адміністрація" намагається широко не висвітлювати ситуацію з підривом ГЕС та впливом теракту росіян на ситуацію з водою в Криму. 

Вас також можуть зацікавити новини: