Окупанти посили тортури над працівниками ЗАЕС, фіксує Генштаб / фото Енергоатом

Окупанти посилили психологічний та фізичних тиск на українських працівників ЗАЕС. Проти них застосовують погрози, залякування ті ще більш жорстокі тортури. 

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у своєму вечірньому зведенні у Facebook. Там зазначили, що ворог "біситься" через критичну нестачу на Запорізькій АЕС кваліфікованих працівників й намагається змусити українців підписати трудові контракти з російським "Росатомом", а також отримати паспорт РФ.

Окрім цього, контррозвідувальний режим ворог посилив й на тимчасово захоплених територіях України.

Відео дня

За тими українцями, які вже відмовились від отримання російського паспорта, російській спецслужби ведуть приховане спостереження. Беруть до уваги джерела фінансових доходів таких громадян. Зокрема, як саме гроші українці конвертують у готівку, кажуть у Генштабі. 

Також у місті збільшили кількість патрулів, на блокпостах почали більш прискіпливо перевіряти особисті документи та оглядати транспортні засоби.

"Окупанти обмежили відвідування лісових зон. Громадян України, яких помічено в цих локаціях, працівники ФСБ РФ беруть на контроль, перевіряють їх персональні дані", - йдеться у повідомленні відомства. 

Ситуація на ЗАЕС - останні новини

Нагадаємо, 5 квітня Центр національного спротиву повідомив, що окупанти катують українських фахівців ЗАЕС для того, щоб змусити їх змінити громадянство з українського на російське. Зокрема, тим, хто відмовляється працювати на ворога проводять "профілактичні бесіди". Так окупанти називають тортури над українцями.

Також 14 квітня Енергоатом повідомив, що загарбники готуються до довготривалого утримання в заручниках співробітників ЗАЕС й не відпускають їх з робочих змін

Вас також можуть зацікавити новини: