Окупанти будуть напирати, не рахуючи втрати / фото wikimedia.org

Керівник Центру військово-правових досліджень, військовий та політичний експерт Олександр Мусієнко вважає, що російські загарбники спробують прорвати оборону ЗСУ на одному-двох напрямках.

Про це Мусієнко сказав в ефірі інформаційного марафону. Експерт пояснив, що буде робити Росія для продовження наступальних дій: "Концентрувати свої сили і намагатися на одному-двох напрямках прорвати лінію оборони.

За його словами, російські окупанти будуть робити те, що намагалися зробити ЗСУ у 2023 році на півдні, але тоді вони зупинилися через розуміння, які величезні втрати можна понести під час наступальних операцій.

Відео дня

"А Росія може не зупинятися. От відмінність. Тобто, не рахуючись з втратами, вони будуть намагатися ці лінії проривати. І для нас теж задача, лінія оборони, це добре. Але все-одно мати зброю і людей, які цю лінію захистять. І треба мати найважливіше - протидію КАБам", - сказав Мусієнко.

Він зазначив, що у 2023 році в України не було можливості бити потужними авіабомбами по потужним позиціям ворога, а у росіян така можливість буде. Оборонні позиції не вічні і руйнуються під тиском авіації ворога. "Це виклики, які будуть", - сказав Мусієнко.

"Для них уже закриті лазівки для флангових атак. Уже там не підеш - там лінія оборони. Що робити? Прориватися десь, де можна прорватись", - додав експерт.

Він переконаний, що Росія вже готується до такого сценарію і збільшила кількість атак бронетанковими групами.

"Вони думають, що все-одно, як би там не було, за підтримки авіації, успіхи за рахунок концентрації сил вдасться досягти. Тому наше завдання буде, у нас величезний фронт, визначити і точно спрогнозувати напрямки ударів ворога і бути готовими його там зустріти. Тоді проблем не буде", - наголосив Мусієнко.

Війна в Україні

Військовий оглядач Денис Попович вважає, що у можливому літньому наступі РФ, про який раніше згадував президент України Володимир Зеленський, революції не станеться.

Росія тисне на ЗСУ, щоб узяти місто Часів Яр. Якщо ситуація розвиватиметься за найгіршим сценарієм, РФ зможе просунутися в бік Костянтинівки, Слов'янська, Краматорська, Дружківки. Водночас оглядач вважає: попри значні сили, які залучила РФ поблизу Часового Яру, для просування і повної окупації Донецької області їй потрібно ще більше сил. 

Вас також можуть зацікавити новини: