Окупанти завдали ракетного удару по Донеччині / фото Нацполіція

Сьогодні після опівночі російські окупанти завдали ракетного удару по селу Кіндратівка Донецької області, унаслідок чого поранень зазнали четверо людей, серед яких - 17-річний підліток.

Як зазначається у повідомленні на сайті Національної поліції України, за минулу добу росіяни завдали 30 ударів по цивільному населенню Донеччини.

Під вогнем перебували 19 населених пунктів, зокрема Авдіївка, Костянтинівка, Краматорськ, Курахове, Торецьк та Часів Яр. Російська окупаційна армія била з авіації, зенітно-ракетних комплексів "С-300", реактивних систем залпового вогню "Ураган", "Град" та артилерії.

Відео дня

Руйнувань зазнав 71 цивільний об’єкт: 26 житлових будинків, 36 автомобілів, цехи, дитячий садок, школа та лінії електропередач.

Руйнувань зазнали понад два десятки житлових будинків / фото Нацполіція

"Авіабомбу "КАБ-500" росіяни скинули на Костянтинівку - поранили 13-річну дитину. Зруйновано багатоквартирний будинок, 17 приватних осель, АТП та автомобілі", - йдеться у повідомленні.

По Краматорську росіяни вдарили двома ракетами С-300, унаслідок чого було пошкоджено будівлі та автомобілі.

У поліції зазначили, що внаслідок ворожих артилерійських обстрілів є поранені цивільні у Ласточкиному та Новоукраїнці.

"Крім того, сьогодні після опівночі російська армія завдала ракетного удару по селу Кіндратівка, поранили чотирьох людей, серед них - 17-річна дитина. Зруйновано 16 приватних будинків", - наголошується у повідомленні.

Також зруйновано багато приватних будинків / фото Нацполіція

Також два ракетних удари окупанти завдали по смт Олексієво-Дружківка: пошкоджено два багатоквартирних будинки та цех, інформація щодо постраждалих не надходила.

Поліцією та Службою безпеки України було відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Нічні атаки ворога - що відомо

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 1 жовтня ворог атакував, зокрема Дніпропетровську та Херсонську області. Зокрема, у Кривому Розі сталося влучання по цивільній інфраструктурі. виникла пожежа.

Також уночі в Харкові було зафіксовано "прильоти" трьох ракет по території цивільного підприємства. Унаслідок удару виникла пожежа.

Вас також можуть зацікавити новини: