Окупанти вдарили по Гуляйполю / Телеграм-канал Андрій Єрмак

Російські окупанти обстріляли лікарню в місті Гуляйполе Запорізької області.

Про це повідомив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак. "Запорізька область. Росіяни обстріляли лікарню в місті Гуляйполе", - повідомив він.

За даними Єрмака, в даний час відомо про двох загиблих працівників лікарні - молодшу медичну сестру та сантехніка.

Відео дня

"Ще двоє людей - поранені", - уточнив він.

Біля 15:40 голова Запорізької ОВА Юрій Малашко повідомив, що у лікарню в прифронтовому місті влучила керована авіабомба.

"Загинув 46-річний працівник, який попри небезпеку продовжував виконувати свій обов'язок на лінії вогню, та 55-річна жінка, яка знаходилася поруч з місцем влучання", - уточнив він.

Дві медичні сестри отримали січені ушкодження від уламків, госпіталізації не потребують. Крім того, поранення отримала працівниця ДСНС.

"Фахівці невідкладно розпочали рятувально-пошукові роботи після атаки на Гуляйполе", - зазначив Малашко.

Ситуація на Запоріжжі

Окупанти постійно обстрілюють територію області, а на окупованій її частині проводять фільтраційні заходи. Так, 8 червня стало відомо, що минулого тижня село Кирилівка на тимчасово окупованій території Запорізької області декілька днів було оточене російськими військами, які проводили тотальну фільтрацію серед місцевого населення.

Як повідомила тоді заступниця міністра оборони Ганна Маляр, особливо ретельній перевірці підлягали громадяни з проукраїнською позицією. У більшості випадків таких людей окупанти одразу затримували та вивозили на допити. Частина з них після допитів до місць постійного мешкання не повернулась, їхня доля наразі невідома.

Вас також можуть зацікавити новини: