REUTERS

На Донбасі в районі окупованого Калинового місцевий житель підірвався на ворожій міні та отримав важкі поранення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це з посиланням на дані розвідки повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк.

Читайте такожВ Україні немає загрози широкомасштабної війни з РФ - Резніков

Відео дня

"Російсько-окупаційні війська, дислоковані на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях, продовжують створювати загрозу життю та здоров’ю місцевого населення. Зокрема, окупанти не припиняють практику ведення вогню безпосередньо з житлових кварталів населених пунктів як по позиціях підрозділів Об’єднаних сил, так і по об’єктах цивільної інфраструктури тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей", - розповів він.

За його Гуцуляка, після таких обстрілів окупаційні пропагандистські ЗМІ розповсюджують фейкову інформацію про начебто "обстріли з боку Збройних сил України".

Крім того, за даними розвідки, через масове встановлення противником мінно-вибухових загороджень, переважно без попереджувальних позначок, продовжуються випадки травмування й загибелі цивільного населення.

Так, минулого тижня в смузі відповідальності 6 окремого мотострілецького полку 2 АК (Луганськ) ЗС РФ поблизу населеного пункту Калинове місцевий житель отримав важкі тілесні ушкодження у результаті підриву на міні.