Ілюстрація REUTERS

За першу добу нового перемир'я на Донбасі було зафіксовано три обстріли з боку бойовиків.

Про це йдеться в ранковому зведенні штабу ООС 28 липня.

"Зокрема, у районі населеного пункту Водяне противник відкривав вогонь по позиціях українських воїнів з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, а біля Південного здійснив обстріл з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали. Втрат серед наших воїнів внаслідок ворожих обстрілів немає", - зазначили у штабі.

Відео дня

Читайте такожУкраїна хоче повернення Росії в СЦКК на Донбасі, щоб прискорити деескалацію - Резніков

Крім того, ще одну провокацію було зафіксовано неподалік Новомихайлівки. Там терористи поблизу українських позицій за допомогою ручних протитанкових гранатометів здійснили мінування трьома протипіхотними мінами ПОМ-2.

З початку поточної доби в районі ООС спостерігається тиша. 

"Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника. На ділянках розведення №1, №2 та № 3 обстрілів не зафіксовано", - йдеться у зведенні.

Як повідомляв УНІАН, в Офісі президента України пояснили, що означають поодинокі обстріли, зафіксовані на Донбасі 27 липня після початку режиму повного припинення вогню.