Окупант сам розповів, як його соратники підірвали Каховську дамбу / фото t.me/infosprotyv

Служба безпеки України перехопила телефонну розмову окупантів, яка підтверджує підрив Каховської ГЕС росіянами.

Російський військовослужбовець розповідає співрозмовнику, що РФ хотіла налякати та шантажувати Україну підривом дамби, однак ситуація вийшла з-під контролю, повідомляє СБУ.

Він також нагадує, що з Каховського водосховища забиралася вода для охолодження реактора Запорізької АЕС. На що його співрозмовник радіє, що українці нібито самі підірвали ГЕС, і що через відсутність води для охолодження реактора ЗАЕС "довбане і все".

"Так це не вони, це наші зробили… Там наша диверсійна група. Вони хотіли, типу, цією дамбою лякати. Пішло не за планом, а більше, ніж вони планували", - розповідає російський військовий. 

Підрив Каховської дамби - зараз це варто знати

Як повідомляв УНІАН, після підриву росіянами Каховської ГЕС вночі 6 червня СБУ відкрила кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу - ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) і ст. 441 (екоцид).

Внаслідок руйнування дамби затопили десятки населених пунктів, більшість з яких перебуває у тимчасовій окупації. За даними місцевої влади, російські загарбники майже не допомагають українцям у затоплених окупованих населених пунктах. Також відомо про кількох загиблих у тимчасово захоплених Олешках.

Вас також можуть зацікавити новини: