Ворог підготував нову інформаційну спецоперацію проти української влади, попередили у розвідці / фото УНІАН

Російська Федерація підготувала інформаційну кампанію з метою дискредитації України і президента Володимира Зеленського, щоб перекласти на Україну відповідальність за підрив дамби Каховської ГЕС

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook. "Держава-агресор підготувала чергову інформаційну спецоперацію з дискредитації України та її воєнно-політичного керівництва", - йдеться у повідомленні. 

Зокрема, спільними зусиллями розвідувальної спільноти України отримано інформацію про те, що російським агентством соціального проєктування запущено новий етап кампанії з дискредитації українського військового командування та державних діячів. 

Відео дня

"В її рамках підготовлено серію провокативних матеріалів, які, за задумом авторів, мають перекласти на Україну відповідальність за підрив дамби Каховської ГЕС та створити передумови політичної кризи", - повідомили в розвідці. 

Підготовлені ворогом заголовки публікацій мають так званий "клікбейтний" характер та містять прямі звинувачення на адресу воєнно-політичного керівництва, зокрема, президента України. 

Російська інформаційна кампанія спрямована на поширення фальшивих повідомлень: 

  • "Так не діставайся ти нікому! Зневірившись досягнути успіху у можливому наступі, Зеленський перейшов до тактики випаленої землі, але направленої проти свого народу"; 
  • "Вибух дамби має "змити" Зеленського"; 
  • "Зеленський робить все, щоб перестати бути "нашим мерзотником"; 
  • "Підрив дамби утопить Зеленського і Україну". 

"Під кожним матеріалом розміщуватимуться коментарі з фейкових акаунтів, начебто від імені українських та іноземних читачів. Вони мають створити враження "живої" дискусії та залучити до обговорення реальних користувачів мережі", - відзначили у розвідці. 

Крім того, наявний бюджет проєкту складає близько $6 млн з можливістю подальшого збільшення. 

Підрив Каховської дамби - зараз це варто знати

Як повідомляв УНІАН, 6 червня вночі росіяни підірвали Каховську ГЕС, внаслідок чого почався неконтрольований спуск води з водосховища, який спричинив затоплення територій нижче за течією Дніпра. 

Українська влада оголосила про евакуацію населення з підтоплених районів. Утім, росіяни на захоплених територіях не дозволяють евакуювати людей. Більше того, загарбники вчора, 8 червня, обстріляли місця евакуації людей на Херсонщині, внаслідок чого є жертви та багато постраждалих.

Вас також можуть зацікавити новини: