Єгор Чечеринда зробив заяву про мобілізацію в Україні / колаж УНІАН, фото facebook.com/GeneralStaff.ua, скріншот

Для перемоги над російськими загарбниками Україні потрібна мобілізація. За два роки повномасштабної війни проти нашої держави армія РФ стала фаховою.

Про це в ефірі "24 каналу" сказав майор ЗСУ Єгор Чечеринда. Він наголосив, що "треба усвідомити, що по той бік фронту воюють не дурні". І поки в Україні вже тривалий час працюють над законопроектом про мобілізацію, окупанти вчаться. 

"З огляду на масштаби нашої країни, якщо розглянути області і відкинути окуповані регіони, залишається 23. 250 тисяч (потрібно у війську) – значить по 10 тисяч людей з кожного регіону. Я думаю, це та кількість людей, яку можна мобілізувати за кілька місяців. В нас достатньо велика країна і достатньо патріотичних, військовозобов'язаних людей", – вважає військовий. 

Відео дня

Він також поділився своєю думкою щодо ухилянтів. За його словами, в умовах війни – це злочин. 

"В нас, на жаль, зникла ця патріотична теза, що чоловік має захистити родину, місто, державу. У нас перестало бути модним бути захисником. В окремих випадках є. Але немає загальнонаціонального духу. Натомість модно бути ухилянтом. Я бачу відео як вести себе на ВЛК, як перепливти Тису, скільки заплатити за довідку. Ухилянство – це злочин в умовах війни", – резюмував Чечеринда.

Мобілізація в Україні: думка військових

Офіцер ЗСУ та боєць бригади імені Івана Богуна Тарас Березовець заявив, що практично всі чоловіки призовного віку в Україні мають розуміти, що рано чи пізно їх торкнеться мобілізація. Він зауважив, що деякі люди залишаються на передовій, попри те, що мають кілька контузій. 

"Люди не залізні – їх потрібно міняти, їм потрібно давати час для відпочинку. Саме тому якісне поповнення ЗСУ – це не забаганка українського командування, а нагальна потреба", – наголосив він.

Водночас  прес-офіцер 2-го штурмового батальйону 3-ї окремої штурмової бригади з позивним "Шрам" вважає, що кщо найближчим часом вся Україна "не акумулюється" для виконання спільної мети, то "ми можемо програти".

Вас також можуть зацікавити новини: