Путін може оголосити про закінчення "спецоперації" вже 9 травня, вважає Світан / фото REUTERS

Військовий експерт, військовий льотчик-інструктор Роман Світан припускає, що 9 травня російський диктатор Володимир Путін може оголосити про завершення так званої "СВО", як в Росії називають повномасштабну війну проти України. 

"Путін спробує на 9 травня оголосити свою перемогу. Він скаже про захоплення українських територій та сухопутного коридору. Путін спробує перевести в інший режим так звану "СВО", яка виконала свої завдання", – заявив він в ефірі телеканалу "Еспресо".

За словами Світана, військово-політичне керівництво Російської Федерації намагатиметься зберегти режим глухої оборони. Зокрема, такі наративи вже закидав в інформаційний простір власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин.

Відео дня

"Такі наративи опрацьовувалися в інфопросторі Росії та отримали нейтральну відповідь. Тому російське військово-політичне керівництво може прийняти рішення такого роду. Путін  може оголосити закінчення "СВО" та намагатиметься зберегти режим глухої оборони, у який вони зараз входять", – резюмував експерт. 

Росіян готують до поразки у війні: що відомо

На тлі відсутності успіхів російських окупаційних військ у війні проти України російським пропагандистам заборонили налаштовувати суспільство на перемогу Росії. Зокрема, в Кремлі підготували для ЗМІ нову методичку про контрнаступ ЗСУ, у якій пропагандистів закликають акцентувати увагу на тому, що Україна отримує західну зброю.

Політолог Андрій Піонтковський каже, що в РФ уже змирилися з неминучістю поразки на війні та шукають привід для нового "жесту доброї волі". Для цього керівництво РФ може зайти дуже далеко, навіть влаштувати техногенну катастрофу. 

Вас також можуть зацікавити новини: