Законопроект про мобілізацію мав виявитися жорсткішим, кажуть в 3 ОШБр / Колаж УНІАН, скріншот, фото УНІАН, Денис Прядко

Максим Жорін з третьої штурмової бригади, яка захищає Авдіївський напрямок, висловив негатив у зв'язку з тією версією мобілізації, яку сьогодні ухвалила Рада.

Критику щодо норм законопроекту №10449 заступник командира 3 ОШБр висловив через поблажливість його норм щодо ухилянтів. Закон має бути жорсткішим, акцентував Жорін.

"Коротко по ухваленому закону - на мою особисту думку, він мав бути більш жорстким. В частині відповідальності ухилянтів особливо, бо зараз не бачу там дієвих норм взагалі", - написав він в соціальних мережах.

Відео дня

Жорін також розкритикував закон про зниження призовного віку в Україні до 25 років - вважає, що адекватно було б зробити вік меншим. "Знизити ще, бо військо потребує молодих здорових людей", - пояснив.

Військовий навів приклад боїв, в яких бере участь 3 ОШБр: в них більш енергійними є саме молоді люди. Також такі українці більш вмотивовані воювати, оскільки росли за часи незалежної України, додав він.

Резюмував публікацію Жорін саркастичним "резюме": країна має радіти, що нардепи ухвалили хоч щось з огляду на те, як "наполегливо" вони голосували і розглядали законопроєкт кілька місяців.

Рада ухвалила закон про мобілізацію без терміну демобілізації

Сьогодні Верховна рада України під час другого читання підтримала 283-а голосами нардепів законопроект про мобілізацію. Про нього вже кілька місяців тривають обговорення серед військових та експертів - всі чекали "революційних" рішень від парламенту, оскільки на війні є проблеми з ротаціями захисників через нестачу людей.

В одній з його норм нардепи планували прописати терміни демобілізації - конкретні періоди, скільки має відслужити військовий, щоб його відпустили додому, і через який термін можлива повторна мобілізація. Однак у версії, яку ухвалили нардепи, прибрали цю норму взагалі. 

Вас також можуть зацікавити новини: