Резолюція схвалена після заклику генсека ООН Антоніу Гутерріша / фото УНІАН

Рада безпеки Організації Об'єднаних Націй схвалила резолюцію про глобальне припинення вогню на час протидії поширенню пандемії COVID-19.

Про це повідомив речник Місії України при ООН Олег Ніколенко у соціальній мережі Facebook.

"Через 100 днів після заклику генсекретаря ООН до глобального припинення вогню на час пандемії COVID-19 Радбез сьогодні нарешті схвалив довгоочікувану резолюцію", - повідомив Ніколенко.

Відео дня

Читайте такожУ травні через обстріли на Донбасі було поранено більше дітей, ніж загалом з початку року - ЮНІСЕФ

Зокрема, за його словами, у резолюції йдеться про необхідність негайного припинення бойових дій та звучить заклик до гуманітарної паузи на 90 днів.

Як повідомляв УНІАН, раніше генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав світ припинити всі збройні конфлікти й об'єднатися перед спільною глобальною загрозою - пандемією COVID-19.

Він підкреслив, що коронавірус SARS-CoV-2 - це спільний ворог людства, який вражає всіх. Утім особливого удару він завдає по найбільш уразливим групам населення й країнам та регіонам, ослабленим війною та іншими збройними конфліктами.

«Час заморозити збройні конфлікти та спільно зосередитися на справжній боротьбі за власні життя», - наголосив генсек ООН.