Іран може передати Росії балістику / скриншот

Можливе застосування Росією для повітряних атак України нових дронів та балістичних ракет від Ірану або КНДР буде новим викликом. Про це сказав речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

За його словами, станом на сьогодні немає інформації, щоб спростувати або підтвердити передачу балістичних ракет та нових потужніших дронів Росії. Він нагадав, що мова про іранські ракети йшла ще рік тому.

"Так само зрозуміло, що Північна Корея буде співпрацювати з державою терористом, бо вже давно вони постачають і боєприпаси, і снаряди, які потрібні Росії для продовження агресії", - зазначив Ігнат.

Відео дня

Речник додав, що постачання будь-якого озброєння несе нові загрози та виклики: "Збивати балістику можна лише спеціальними засобами, такими як Patriot. Тому постачання балістичних ракет, безумовно, це для нас буде викликом. Але ми маємо розраховувати на підтримку партнерів не лише резолюціями у Раді безпеки ООН, які ні до чого не приводять".

Ігнат акцентував, що це сигнал для партнерів надати Україні балістичні і крилаті ракети, а також системи захисту.

Реактивні Shahed-238 - думка Ігната

Відповідаючи на запитання щодо нових іранських дронів нібито з кращими характеристами, речник ПС зазначив, що будь-який дрон для України - це повітряна ціль, яка збивається: "Не треба робити якусь суперзброю з іранських дронів".

Він упевнений, що ці дрони з реактивними двигунами, про які всі говорять, не будуть вироблятися масово, і Росія атакуватиме в основному Shahed-131/136.

Які ракети Іран може передати РФ

Як повідомляв УНІАН, Іран може передати Росії балістичні ракети типу "земля-земля", які мають змогу вражати цілі на відстані до 700 кілометрів.

Sky News, посилаючись на джерела в службі безпеки США, повідомило, що Іран і Росія продовжили угоду про озброєння, і Росія незабаром має отримати високоточні ракетні системи "земля-земля". 

Відомо, що йдеться про ракети Ababil та Fateh, які можуть уражати цілі на відстані від 300 до 700 кілометрів. За це Іран отримає від Росії гроші та військові технології. 

Вас також можуть зацікавити новини: