Пососльство США в Україну попереджає про ймовірні обстріли з боку Росії / фото president.gov.ua

В Україні існує підвищена загроза ракетних атак з боку Російської Федерації. Йдеться зокрема про Київ та Київську область.

Відповідне попередження опублікувало Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні. Американців закликали уважно слідкувати за сигналами повітряної тривоги та не нехтувати загрозою і перебувати в укриттях чи користуватися правилом двої стін. 

"На тлі нещодавнього зростання кількості ударів по всій Україні та підбурливої ​​риторики з боку Москви, Держдепартамент попереджає громадян США про триваючу підвищену загрозу ракетних атак, у тому числі в Києві та Київській області", – йдеться у повідомленні.

Відео дня

Крім того, громадянам США радять стерегтися уламків ракет або безпілотників, які можуть бути перехоплені українськими комплексами протиповітряної оборони, оскільки їхні фрагменти теж становлять велику загрозу.

Зазначимо, що востаннє подібне попереджнння американське посольство робило 23 лютого, напередодні першої річниці повномасштабного вторгення Росії в Україну.

Атаки РФ по Україні: актуальні новини

У середу, 3 травня 2023 року, російські окупаційні війська обстріляли Херсонщину. Станом на вечір було відомо про 21 загиблого та 48 поранених. Окупанти вдарили, зокрема, по залізничному вокзалу, супермаркету, автомобільній заправці та інших обʼєктах.

Крім того, останнім часом почастішали ракетні удари по Україні. Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що обʼєкти енергетики тепер не є першочерговими цілями росіян. Ворог намагається поцілити в склади з озброєнням.

Вас також можуть зацікавити новини: