РФ атакує українські міста / фото Міноборони РФ

Російські війська активно атакують тилові українські міста, щоб створити жорстку картинку для Заходу і схилити Київ до переговорів.

"Росіяни б'ють по тих місцях, де гірше прикрито, де менше засобів ППО. Б'ють для досягнення цілей, щоб стріляти не у холосту, тому що Київ обстрілювати... зрозуміло, що це теж ціль, але шансів влучити куди менше, - вважає правозахисник і блогер Марк Фейгін. - Їм важливо цю картинку підтримувати. Може, їм складніше її підтримувати у силу засобів, які перешкоджають ефективності ударів, але їм важлива картинка, перш за все для Заходу".

На думку експерта, росіяни намагаються цю картинку робити якомога більш "рельєфніше", переконливіше і жорсткіше:

"Коли вони ухвалюють плани щодо обстрілів, вони керуються цим теж. Міноборони безумовно виконує політичне завдання - домогтися ось цим закошмарюванням того, щоб Захід завив і благав Київ... сказав, що треба з цим припиняти... Я думаю, вони працюють на цю концепцію, на цю доктрину, тому що вона дає їм всі можливості для виходу з цієї ситуації з найменшими втратами для них".

Атака РФ на Одеську область 16 серпня - що повідомлялося

Нагадаємо, як писав УНІАН, у ніч проти 16 серпня війська РФ кількома хвилями атакували південні регіони України ударними безпілотниками.

Зокрема, двом потужним хвилям атак піддався південь Одеської області. Сили ППО знищили 13 дронів Shahed-136.

Разом з тим, повідомлялося, що росіяни влучили по території одного з портів, зруйнувавши ангари із зерном та сільськогосподарську техніку.

Вас також можуть зацікавити новини: